Biografie

Francy Coolegem geboren in 's-Hertogenbosch en woonachtig in Rosmalen.

In 1999 ben ik begonnen met aquarelleren in 'De Muzerije', voornamelijk stillevens en bloemen. Na enig experimenteren van realistisch naar steeds vrijer en groter werk op aquarel gebied heb ik de overstap gemaakt naar acryl verf.

Al vrij snel kon ik me helemaal vinden in het werken met acryl. Vlotte penseelstreken, laag over laag glaceren, dekkende en transparante verf gebruiken, dat is de uitdaging bij acrylverf voor mij. In het bijzonder het intuïtieve schilderen boeit mij om zo gevoelens te uiten in vormen en kleuren. Kleuren geven mij inspiratie en blijheid.

Ik begin dan ook vaak met de kleuren die op dat moment mij aanspreken. Hoe ik mij op dat moment voel en de beïnvloeding door mijn omgeving komt tot uiting in het schilderij. En zo komen er vormen en kleurspelingen tevoorschijn, van abstract soms naar figuratief/ realistisch en andersom.

Mijn kunstwerken lopen in materiaal stijl en techniek zeer uiteen. Ik vind het leuk om steeds weer met nieuwe dingen bezig te zijn en richt mij niet op één bepaalde stijl. Je zou kunnen zeggen dat mijn eigen stijl mijn veelzijdigheid is.

Wat het schilderij voorstelt bepaalt de kijker zelf, vorm je eigen beeld pleeg zelf je dialoog met wat je ziet. Het is voor iedereen anders en dat is zo fascinerend vind ik!

Scholing/cursussen

  • Heden: Met een clubje kunstenaars elke week vrij schilderen 2007
  • Academie  Arendonk eerste jaar schilderen 2008
  • Creatief/ kunstzinnig coachen en counselen 2007-2008
  • Olie verf intuïtief schilderen, docent Peter van Santvoort 2007-2008
  • Vakantieweek in Frankrijk acryl creatief coachen 2007
  • 4 cursussen acryl docent Peter de Ligney 2005-2007
  • 1 jaar aquarel docent Ugoer 2000-2001